Η εικονική πραγματικότητα φαίνεται να αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και έδαφος στην αγορά, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να μην μένουν αμέτοχοι και να θέλουν "ένα κομμάτι από την πίτα" που ονομάζεται Virtual Reality. Facebook, HTC,Samsung είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν δυναμική παρουσία στον χώρο του VR και πλέον έρχεται να προστεθεί και αυτό της Intel

Project Alloy: Η νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Intel

Η εταιρία της Σάντα Κλάρα έχει αναπτύξει μια συσκευή την οποία ονομάζει Project Alloy και την χαρακτηρίζει ως «συγχωνευμένης πραγματικότητας» καθώς εισάγει στοιχεία από το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη σε εικονικά γραφικά και εικόνες τα οποία εισάγονται από υπολογιστή. Παρόλα αυτά, γνωστοποίησε πως δεν θα κατασκευάζει η ίδια την συσκευή αλλά θα παρέχει τα σχέδια και την τεχνολογία στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μπράιαν Κρζάντις, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκες στο Σαν Φρανσίσκο ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι κάμερες RealSense του Project Alloy μπορούν να ανιχνεύσουν κινήσεις των χεριών τις οποίες εμφανίζουν σε ένα εικονικό περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης στη συνέχεια μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα στοιχεία του. 

Συμπληρώνει παράλληλα πως αυτή η νέα τεχνολογία, της συγχωνευμένης πραγματικότητας, υπερτερεί των ανταγωνιστικών συσκευών διότι δεν απαιτεί εξωτερικούς αισθητήρες προκειμένου να δέχεται τις κινήσεις του χρήστη και είναι ένας φυσικότερος τρόπος όπως αναφέρεται, να αλληλεπιδρά ο χρήστης.

Επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία από την Microsoft πως η νέα αναβάθμιση των Windows 10 θα υποστηρίζει το Project Alloy. Σύμφωνα με τους ειδικούς η συσκευή αυτή μπορεί να προσελκύσει επαγγελματίες και ένα εξειδικευμένο κοινό, όπως για παράδειγμα χειρούργους, δεν είναι σίγουρο όμως εάν θα έχει απήχηση σε εκείνο το κοινό που ενδιαφέρονται για τα βιντεοπαιχνίδια