Ανακοινώθηκε μετά από αρκετή αναμονή και αγωνία η νέα κονσόλα PlayStation 4 Pro, η οποία θα υποστηρίζει παιχνίδια με ανάλυση 4Κ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 10 Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής για την ελληνική αγορά τα 412€.

PlayStation 4 Pro, η νέα κονσόλα της Sony για την 4Κ εποχή κυκλοφορεί 10 Νοεμβρίου με τιμή €399

Το  PlayStation 4 Pro εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με το δεύτερο μοντέλο που ανακοινώθηκε, το PlayStation 4 Slim, με ένα "επίπεδο" να είναι η διαφορά τους. Όσων αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Pro είναι σίγουρα εκπληκτικά. Εν συντομία μιλάμε για μια πολύ περισσότερο ικανή GPU από τον προκάτοχο η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει όλα τα παιχνίδια που έχουν βγει μέχρι στιγμής και με καλύτερες επιδόσεις εάν οι κατασκευαστές κυκλοφορήσουν το ανάλογο patch για να αξιοποιήσουν τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Image result for ps4 pro

Ανάμεσα στα αρκετά στοιχεία που ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση ήταν και η υποστήριξη των αναμενόμενων τίτλων του PlayStation 4 Pro όπως το Call of Duty Infinite Warfare, το Fifa 16 το Battlefield 1 αλλά και για HDR 4K περιεχόμενο το οποίο θα διατίθεται από πλατφόρμες όπως το Netflix και το YouTube. Η καινούρια κονσόλα της Sony σύμφωνα με τα προγνωστικά έχει το πλεονέκτημα απέναντι στην «αντίπαλο» Microsoft με το Project Scorpio το οποίο θα φέρει την 4K ανάλυση στο Xbox στα τέλη του 2017