Αν είστε χρήστης PC ή Mac, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του νέας έκδοσης λογισμικού 3.50 για το PlayStation 4, χάρη στην οποία μπορείτε πια να στριμάρετε παιχνίδια του PlayStation από την κονσόλα στον υπολογιστή σας, σε περίπτωση που η τηλεόραση δεν είναι διαθέσιμη, ώστε να είστε σε θέση να συνεχίσετε το παιχνίδι.

ps4 joystick

Ο υπολογιστής σας βεβαίως θα πρέπει να καλύπτει ορισμένες προδιαγραφές κατά πρώτο λόγο, και έτσι οι χρήστες PC θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι ο υπολογιστής τους τρέχει Windows 8.1 ή Windows 10 ή νεότερη έκδοση και οι χρήστες Mac ότι ο υπολογιστής τους τρέχει OS X 10.10 ή 10.11.

ps4 remote play laptop

Επίσης απαιτείται επεξεργαστής τουλάχιστον Intel Core i5-560M 2,76GHz ή ισχυρότερος και τουλάχιστον 2GB RAM. Από εκεί και πέρα, απαιτείται η εγκατάσταση του Remote Play και η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού στο PlayStation 4. Το Remote Play λειτουργεί μέσω του τοπικού ασύρματου δικτύου, οπότε καλό θα ήταν να έχετε μία γρήγορη σύνδεση.

ps4 remote play PC

Στην συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε τον DualShock 4 controller στον υπολογιστή σας. Αν και το χαρακτηριστικό δεν είναι κάτι νέο, λειτουργούσε μόνο σε συνδυασμό με Xperia smartphones, tablets ή φορητές κονσόλες της Sony, όπως το PS Vita.