Προστατεύστε τα παιδιά σας,ανήλικους και τις συσκευές σας από τους κινδύνους του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις μελέτες πολλών οργανισμών παγκοσμίως σχετικά με την χρήση του διαδικτύου και την διαδικτυακή ασφάλεια φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση χρήσης του διαδικτύου και των αντίστοιχων συσκευών (όπως smartphones, tablets - ταμπλέτες και υπολογιστές) από παιδιά μικρών ηλικιών. Η αύξηση αυτή παρατηρείται από το 2013 με τα νούμερα συνεχώς να αυξάνονται καθημερινά. Μάλιστα τα τελευταία έτη ο ρυθμός άυξησης ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο.

EasyService-Protect-children

Σε ηλικίες από 8 έως 11 που τα παιδιά μας είναι ακόμη στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, κατέχουν smartphones - έξυπνα τηλέφωνα σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 20%, ενώ το ποσοστό χρήσης smartphones και tablets συσκευών σε παιδιά ηλικιών 12-15 είναι κατα πολύ αυξημένο στα 65%. Σε πάνω απο 15 ετών τα ποσοστά φτάνουν στα 90-95 %.

Μάλιστα σε ερωτήσεις για το ποια συσκευή θα τους έλειπε περισσότερο από την καθημερινότητα τους, η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε ότι θα τους έλειπε κάποιο κινητό τηλέφωνο ή κάποιο tablet από το οποίο έχουν πρόσβαση στα social media τους, στην μουσική τους, στις φωτογραφίες τους και στο internet.

EasyService-protect-family

Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να παίρνουμε μέτρα προστασίας για τις συσκευές μας ιδίως για τις παιδικές ηλικίες. Σαν EasyService προτείνουμε τον έλεγχο και την παρακολούθηση από κάποιον μεγαλύτερο των συσκευών των μικρών παιδιών. Είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση κάποιας εφαρμογής Parental Control - Γονικού ελέγχου. Πολλές συσκευές διαθέτουν από μόνες τους κάποιες τέτοιες βασικές λειτουργίες αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε μπορούμε τόσο απο το PlayStore της Google, από το iOS App Store της Apple και από το Windows Store της Microsoft να κατεβάσουμε πάμπολλες εφαρμογές για Parental Control, anrivirus και firewall. Πολλές είναι δωρεάν και κάποιες με πληρωμή. Κάποιες γνωστές εφαρμογές είναι οι K9 Web Protection, Avira Parental Control, Αvast, Qustodio, Norton Family, Eset NOD32, Kaspersky,...Με μιά αναζήτηση σαν parental control ios στο Apple Store ή parental control στο Google Store - PlayStore Θα βρούμε πολλά για να δοκιμάσουμε δωρεάν ή με χρέωση και να καταλήξουμε για το πιο μας ταιριάζει καλύτερα. Προτίμηση θα πρέπει πάντως να δείξουμε στα ονόματα που αναφέρουμε παραπάνω.

Σημαντικό επίσης είναι να προσέξουμε οι εφαρμογές αυτές να υποστηρίζουν:

- Τime management: μπορείτε δηλαδή να ελέγξετε και να προκαθορίσετε τον χρόνο που περνάνε τα παιδιά σας στο ίντερνετ σε όλες τις συσκευές του σπιτιού και όχι μόνο σε μια. Έτσι έχετε τον έλεγχο του χρόνου που περνάνε online και μπορείτε να κάνετε καλύτερη διαχείριση
- Web guard: φιλτράρετε και απαγορεύετε την φόρτωση απαγορευμένων ή ακατάλληλων site που περιέχουν από πορνογραφία έως τρομακτικές εικόνες ή σκηνές βίας. Έτσι είστε πιο ήρεμοι για το περιεχόμενο με το οποίο έρχονται τα παιδιά σας σε επαφή.
-  Child Locator: μπορείτε ανά πάσα στιγμή να εντοπίσετε την θέση των παιδιών σας και να τα βρείτε σε περίπτωση ανάγκης άμεσα
-  Application guard: Φιλτράρει την ηλικία του παιδιού σας, την κατανοεί και φέρνει στα αποτελέσματα του internet μόνο κατάλληλο περιεχόμενο με βάση το ηλιακό του περιθώριο.

Φυσικά κανένας γονιός δεν θέλει να είναι καταπιεστικός και να παραμονεύει τα παιδιά του σε κάθε τους βήμα. Ωστόσο, με τους κινδύνους και τα άσχημα περιστατικά στο internet να αυξάνονται καθημερινά, όπως άλλωστε και οι νεότεροι χρήστες του, είναι πολύ θετικό που υπάρχουν τέτοια προγράμματα για να αντισταθμίζουν τα άσχημα αποτελέσματα και να κάνουν τους γονείς πιο ήρεμους και τα παιδιά πιο ασφαλή.

To EasyService είναι εδώ πάντα δίπλα σας και θέλει να σας βλέπει να χαμογελάτε για αυτό αν δεν μπορείτε μόνοι σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επιθυμίας σας πάντα με τις ειδικές προσφορές δωρεάν ελέγχων, μεταφορικών. Για κάθε ανάγκη σας τηλεφωνήστε μας στο 210 3004040. Keep Calm, Call EasyService and Smile !!