Αρκετοί χρήστες κινητών iPhone 6s και 6s Plus παραπονιούνται ότι οι καινούργιες συσκευές τους ξαφνικά σβήνουν από μπαταρία, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση και χωρίς κανένα προφανή λόγο. Αρκετοί από αυτούς έχουν επικοινωνήσει με την Apple και έχουν μοιραστεί την ενοχλητική εμπειρία τους και το πρόβλημά τους στο επίσημο φόρουμ υποστήριξης της Apple αλλά και σε άλλο τεχνολογικά Blogs, Forums και Portals. Σε πολλές ιστοσελίδες πολλοί χρήστες αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα.

Σχεδόν όλοι αναφέρουν το πρόβλημα περιγράφοντας την εμπειρία τους ως εξής: ενώ ο δείκτης της μπαταρίας δείχνει σχεδόν πλήρη φόρτιση και ότι όλα είναι τέλεια, ξαφνικά το επόμενο λεπτό το κινητό κλείνει λόγω άδειας μπαταρίας.

easyservice-iphone-6s-sbinei-automata

Επομένως για κάποιο λόγο o δείκτης της μπαταρίας σε ορισμένες συσκευές iPhone 6s και 6s Plus είναι ανακριβής. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους χρήστες καθώς κανένας δεν θέλει ξεμείνει από κινητό και μάλιστα ξαφνικά. Μην ανησυχείτε όμως υπάρχει λύση και είναι σχετικά απλή.

easyservice-iphone6-iphone6s-reboot

Οι αναφορές, καταγγελίες και <κραξίματα> σχετικά με το πρόβλημα ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι συσκευές πρώτο-κυκλοφόρησαν, χωρίς καμία απάντηση από την Apple. Όμως η Apple πριν από λίγες ημέρες παραδέχτηκε ότι φαίνεται να υπάρχει ένα σφάλμα του λογισμικού iOS 9, το οποίο αναφέρει λανθασμένα τα επίπεδα της μπαταρίας στις συσκευές.Η επίσημη σελίδα υποστήριξης της Apple, αναφέρει ότι το θέμα φαίνεται να συμβαίνει μόνο σε όσους χρήστες έχουν αλλάξει την ώρα ή την ζώνη ώρας easyservice-iphone-6-plus-sbinei-ksafnika

Όπως και να έχει με τις δύο συμβουλές που αναφέρουμε το πρόβλημα πρέπει να λυθεί χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε το update της Apple. Keep Calm and Smile !