Πολλές εταιρείες μεταξύ των οποίων και το Facebook, προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά σε όσους ανακαλύψουν bugs σε κάποιο από τα προϊόντα τους.

Αν και πολλές ιστορίες για ανακάλυψη διαφόρων προβλημάτων ασφαλείας, έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια, η ιστορία του Jani από τη Φινλανδία είναι διαφορετική όχι επειδή ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό bug, αλλά επειδή είναι μόλις 10 ετών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, ο Jani κατάφερε να βρει τρόπο διαγραφής σχολίων που πραγματοποιούνται σε λογαριασμούς στο Instagram, κάτι που του απέφερε 10.000 δολάρια, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που διαθέτει το Facebook σε παρόμοιες περιπτώσεις.

facebook founder and CEO Mark Zuckerberg

Σε συνέντευξη του, ο Jani εξηγεί ότι το σφάλμα που βρήκε, του επέτρεπε να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο σε οποιοδήποτε λογαριασμό, προχωρώντας μάλιστα σε ζωντανή δοκιμή. Σύμφωνα με τον πατέρα του. ο Jani και ο δίδυμος αδερφός του έχουν ανακαλύψει και άλλα προβλήματα ασφαλείας σε διάφορες ιστοσελίδες κατά το παρελθόν, όμως καμία δεν ήταν τόσο σοβαρή προκειμένου να δικαιολογήσουν ένα χρηματικό έπαθλο.

Instagram Hack

Τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το Facebook, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα ανταμοιβής εύρεσης bug που υπάρχει σε ισχύ τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει περισσότερες από 13.000 αναφορές μόνο μέσα στο 2015. Από αυτές, οι 526 θεωρήθηκαν έγκυρες, με το Facebook να καταβάλλει 936.000 δολάρια σε 210 ερευνητές, κάτι που αντιστοιχεί σε 1780 δολάρια ανά αναφορά.