Πάρα πολλοί χρήστες έχουν βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να ξεκινούν την λειτουργία του laptop τους αλλά ενώ ακούν κανονικά ήχο διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να δούν κάτι στην οθόνη. Η οθόνη παραμένει μαύρη και φαίνεται σαν να μην ανοίγει καθόλου τότε η αιτία του προβλήματος είναι κάποια απο τις παρακάτω:

Χαλασμένη Οθόνη - Damaged Panel
Είναι πολύ πιθανόν η οθόνη του Laptop LCD,LED,OLED,... να έχει πάθει ζημιά, σπάσιμο, μικρό ράγισμα. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται αλλαγή ολόκληρης της οθόνης - panel με καινούργια. Θα χρειαστείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ή εταιρεία που θα αναλάβει την αλλαγή - αντικατάσταση του Panel σας με καινούργιο. 

easyservice-broken-lcd 

Inverter 
Το inverter ενός laptop είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα που προμηθεύει με ρεύμα τον φωτισμό της οθόνης. Όταν προκύψει βλάβη στο inverter, αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό στην οθόνη του laptop σας. Ένα ελαττωματικό inverter μπορεί να δημιουργήσει διάφορα παράξενα προβλήματα στην οθόνη σας όπως να τρεμοσβήνει, να ανάβει και να σβήνει χωρίς να το ελέγχετε σε τυχαίες στιγμές, να είναι σκοτεινή, να φωτίζεται ανομοιόμορφα, ή να μην δείχνει καθόλου δηλαδή εντελώς μαύρη. Μάλιστα αν παρατηρήσετε την οθόνη απο κοντά θα προσέξετε ότι είναι αναμμένη και ότι δείχνει γραφικά αλλά απλώς είναι κατάμαυρη - πολύ σκοτεινή. H θέση του inverter είναι συνήθως στο κάτω σημείο, μέσα στο περίβλημα της οθόνης και μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί χωρίς καμία προειδοποιητική ένδειξη.  Εάν συμβαίνει κάτι απο τα παραπάνω το πιο πιθανό είναι ότι το inverter σας έχει υποστεί φθορά. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται αλλαγή επισκευή ή αντικατάσταση του inverter από εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο.

easyservice-inverter

Καλωδιοταινία 
Η καλωδιοταινία συνδέει την οθόνη του laptop σας με το motherboard - μητρική πλακέτα. Mε τη συχνή χρήση του laptop, δηλαδή με τα ανοιγοκλείματα της οθόνης μπορεί να φθαρεί - κοπεί ή κάποια στιγμή να σταματήσει να κάνει καλή επαφή. Σε μια τέτοια περίπτωση η οθόνη σας μπορεί να τρεμοσβήνει, να ασπρίζει εμφανίζοντας οριζόντιες/κάθετες γραμμές ή να μην δείχνει καθόλου. Συχνά μπορεί η οθόνη του Laptop σας να δείχνει μόνο σε συγκεκριμένη θέση - γωνία ή να χρειάζεται να την ανοιγοκλείσετε κάποιες φορές μέχρι να εντοπίσετε την κατάλληλη θέση για να δείξει εικόνα. Τα παραπάνω υποδεικνύουν οτι υπάρχει πρόβλημα πιθανόν με την καλωδιοταινία του laptop σας. Αυτή είναι μια βλάβη που δεν πρέπει να αμελήσετε καθώς υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οθόνη ή επιπλέον και στην κάρτα γραφικών.

easyservice-cable

Κάρτα γραφικών 
Η κάρτα γραφικών λαμβάνει δεδομένα από το motherboard και την CPU, την κεντρική μονάδα επεξεργασίας του laptop σας, έχει και την δικιά της επεξεργαστική μονάδα GPU όπου με την βοήθεια κάποιων ακόμα κυκλωμάτων μετατρέπει τα δεδομένα στην εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη σας. Αν η οθόνη σας εμφανίζει αλλοιώσεις - artifacts στην εικόνα, όπως γραμμές, αλλαγή ανάλυσης, κακή απόδοση χρωμάτων, διάφορα παράξενα pixels ή εάν η οθόνη σας δεν ανοίγει καθόλου, ή αν βλέπετε πολύ χαμηλή απόδοση σε 2D ή 3D απαιτητικές εφαρμογές τότε πολύ πιθανόν να έχει προκύψει βλάβη στην κάρτα γραφικών του laptop σας. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεστε επισκευή απο εξειδικευμένο προσωπικό για την επιδιόρθωση της κάρτας γραφικών ή αντικατάσταση.

easyservice-video-card

Το EasyService έχει πολύχρονη εμπειρία στις επισκευές Laptop, έχει σε στόκ μεγάλη ποικιλία γνήσιων ανταλλακτικών και συνεργάζεται με όλους τις επίσημες αντιπροσωπείες - διανομείς ανταλλακτικών της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Στην EasyService ελέγχουμε το laptop σας και σας ενημερώνουμε άμεσα για το είδος του προβλήματος, τον χρόνο και το κόστος επισκευής. Ένας έμπειρος τεχνικός της EasyService θα αναλάβει την επισκευή του laptop σας διασφαλίζοντας τη σωστή του λειτουργία.