Ο browser της Google, Chrome, αποτελεί την πρώτη, και με διαφορά, επιλογή των χρηστών για πλοήγηση στο internet. H Google βέβαια, στο πνεύμα που την διακατέχει, άφησε τον κώδικα του Chrome ανοιχτό για τους developers κι έτσι δημιουργήθηκαν τα extensions, δηλαδή μικρές προσθήκες στον Chrome με τις οποίες μπορείς να προβείς σε πληθώρα λειτουργιών.

Αυτά είναι τα άγνωστα αλλά πολύ χρήσιμα extensions του Chrome:

 

DARK READER

Το άσπρο background του Chrome μπορεί να γίνει κουραστικό για τα μάτια μετά απο κάποια ώρα πλοήγησης και αυτό το λύνει ο dark reader, ο οποίος σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις την φωτεινότητα, να αλλάξεις την φωτεινές ιστοσελίδες σε υψηλή αντίθεση και να αλλάξετε την εικόνα σε πιο σκούρα θέματα. Επιπλέον, αλλάζει φίλτρα και μέγεθος γραμματοσειράς ενώ μπορεί να τοποθετήσει ολόκληρες ιστοσελίδες σε «ύπνο», σε περίπτωση πλήρους ασυμβατότητας με την υγεία των ματιών σας.

Μπορείς να τον κατεβάσεις εδώ.

 

TL;DR

Αυτή η επέκταση είναι η απάντηση σε άρθρα που είναι πολύ μεγάλα για ανάγνωση. Στην πραγματικότητα, σας εμφανίζει μία περίληψη του άρθρου (το μέγεθος την περίληψης μπορείτε να το ορίσετε εσείς) και το κάνει πετυχημένα τις περισσότερες φορές.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

KEEPA

Το Keepa σου δίνει πληροφορίες εις βάθος για τα προϊόντα και την εξέλιξη των τιμών τους στο Amazon και φυσικά σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις ειδοποίηση όταν η τιμή πέσει εκεί που επιθυμείς. Οι πληροφορίες δίνονται ευχάριστα με γραφήματα και μπορείς να φτιάξεις μία wishlist με ειδοποιήσεις.

Θα βρείς την επέκταση εδώ.

 

WEB TIMER

Μία επέκταση δίκοπο μαχαίρι. Θα βρείς εδώ στοιχεία με γραφήματα για το πώς χρησιμοποιείς το διαδίκτυο αλλά απο την άλλη θα αναρωτιέσαι πόσες ώρες πέρασες στο facebook.. Μπορείς να εξαιρέσεις sites απο την παρακολούθηση και να κάνεις συγκεκριμένες αναζητήσείς βάσει πχ ημερομηνιών.

Θα την βρείς εδώ.

 

PANICBUTTON

Είσαι στην δουλειά και βλέπεις κάτι στον υπολογιστή πέρα της εργασίας σου. Τότε περνά το αφεντικό σου. Η επέκταση αυτή σου παρέχει μία επιλογή στην οθόνη σου ή με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιό σου άμεση κάλυψη όλων των tabs που έχεις ανοιχτα. Έτσι κρύβεις πολύ γρήγορα αυτό που έβλεπες κι έπειτα μπορείς να ανοίξεις ξανά τις «παράνομες» ιστοσελίδες σου.

Θα το βρείς εδώ.

 

GHOSTERY

Θέλεις να μπλοκάρεις τις γνωστές εταιρίες πωλήσεων-διαφημίσεων (google, amazon κτλ) απο το να παίρνουν στοιχεία απο την συμπεριφορά σου κατα την πλοήγησή σου στο διαδίκτυο; Θες να ανοίγεις πιο γρήγορα τις ιστοσελίδες; Να έχεις περισσότερη ιδιωτικότητα; Η επέκταση αυτή εμπόδίζει τους λεγόμενους trackers, τις ιστοσελίδες και εφαρμογές δηλαδή που παρακολουθούν την κίνησή σου στον browser για να σου πλασάρουν ανάλογες διαφημίσεις.

Θα το βρείς εδώ.

 

FEEDLY MINI

Το feedly σου παρέχει μία συντόμευση στην οθόνη σου απο όπου μπορείς να δείς όλο το RSS feed σου. Στο δε Android μπορείς να προσθέσεις ιστοσελίδες απο τον υπολογιστή σου και πατώντας το κουμπί σου βγάζει ένα σωρό επιλογών απο facebook, twitter κτλ μέχρι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που επέλεξες.

Θα το κατεβάσεις εδώ.

 

HTTPS EVERYWHERE

Αυτή η επέκταση παρέχει την δυνατότητα πιστοποίησης ανάμεσα στον χρήστη και τον server μιας ιστοσελίδας, ώστε να μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες κάποιος τρίτος να υποκλέψει τα στοιχεία σου.

Μπορείς να το βρείς εδώ.

 

THE GREAT SUSPENDER

Όποιος χρησιμοποιεί τον Chrome, γνωρίζει τι μνήμη που «τρώει» στην συσκευή σου. Αν λοιπόν είσαι στον Chrome 2-3 ώρες και έχεις ανοιχτές 10-15 καρτέλες, χρειάζεται αυτή την επέκταση: Θα αναστείλει μετά απο κάποιο διάστημα τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείς (μπορείς βέβαια να το κάνεις κι εσύ) ενώ μπορείς να θέτεις συγκεκριμένες καρτέλες σε λίστες και να την ανοίγεις ξανά όποτε θές εσύ.

Μπορείς να κατεβάσεις την επέκταση εδώ.

 

EXTENSITY

Για να είσαι λίγο πιο οργανωμένος με τις επεκτάσεις σου στον Chrome, το Extensity σου ομαδοποιεί όλες τις επεκτάσεις σε μία λίστα με άμεση πρόσβαση με ένα κλίκ στο εικονίδιο δίπλα απο την μπάρα ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε επεκτάσεις με ένα κλίκ και να δημιουργήσεις προφίλ για χρήση των επεκτάσεων.

Θα την κατεβάσεις εδώ.