Είναι αδύνατο να φανταστεί κάποιος ένα σπίτι χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το Web έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας, σε σημείο που να εξαρτόμαστε από τη χρήση του στην καθημερινή μας ζωή. Εκτός από την αποστολή και την ανάγνωση e-mail, συμμετοχή σε chat και την κοινωνικοποίηση που είναι τα βασικά που κάνουν οι περισσότεροι συνεχώς, κάποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πλέον για το ηλεκτρονικό εμπόριο για να αγοράσουν από κατάστημα online, να διαβάσουν eBooks, να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους. Ανεξάρτητα όμως από τους λόγους που έχουμε το διαδίκτυο στο σπίτι θα πρέπει να δίνουμε πάντα προσοχή ποιος μοιράζεται μαζί μας αυτή τη συνδεσιμότητα, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά.Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η Apple δημιούργησε ένα ειδικό τύπο Apple id ειδικά για παιδιά.  

Apple ID

Με την Οικογενειακή κοινή χρήση, μπορείτε να δημιουργήσετε Apple ID για παιδιά κάτω των 13. Τα Apple ID επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν στην Οικογενειακή κοινή χρήση και να χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το iCloud, το iMessage, το FaceTime και το Game Center.

Εφαρμογές Apple

Για να συμμετάσχουν στην Οικογενειακή κοινή χρήση, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να έχουν το δικό τους Apple ID. Τα παιδιά κάτω των 13 δεν μπορούν να δημιουργήσουν μόνα τους Apple ID. Ωστόσο, ο διοργανωτής της οικογένειας μπορεί να δώσει την επικυρωμένη συγκατάθεσή του ως γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας για να αποκτήσει το παιδί το δικό του Apple ID και στη συνέχεια να το δημιουργήσει για λογαριασμό του. Αν το παιδί σας έχει ήδη Apple ID, μπορείτε να ενημερώσετε τη διεύθυνση email, την ημερομηνία γέννησης, τις ερωτήσεις ασφαλείας και άλλα στοιχεία του λογαριασμού.

Όταν δημιουργήσετε Apple ID για ένα παιδί, θα προστεθεί αυτόματα στην οικογενειακή ομάδα σας.

Δημιουργία Apple ID για το παιδί σας

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα ή την υπηρεσία UnionPay ως μέθοδο πληρωμής στο iTunes Store και στο App Store. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό CVV, τον κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται μέσω SMS ή τον κωδικό ασφαλείας μιας έγκυρης μεθόδου πληρωμής για να επαληθεύσετε τη γονική συναίνεσή σας. Αν η κάρτα που υπάρχει στο αρχείο είναι χρεωστική κάρτα ή κάποια άλλη μέθοδος πληρωμής, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε μια έγκυρη μέθοδο πληρωμής για να συνεχίσετε. Μπορείτε να αλλάξετε τη μέθοδο πληρωμής μετά από τη δημιουργία του Apple ID του παιδιού.

Μόλις προσθέσετε το παιδί σας στην οικογενειακή ομάδα, θα έχει το δικό του Apple ID που θα μπορεί να χρησιμοποιεί σε οποιαδήποτε συσκευή Apple. Η διεύθυνση email σας θα είναι η διεύθυνση email διάσωσης για τον λογαριασμό του παιδιού σας και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με τις ερωτήσεις ασφαλείας που έχετε ορίσει για την επαναφορά των συνθηματικών που έχετε ξεχάσει.

iPhone, iPad ή iPod touch με iOS 8 ή νεότερη έκδοση

Ακολουθήστε τα εξής βήματα για να δημιουργήσετε ένα Apple ID και να προσθέσετε το παιδί στην οικογενειακή σας ομάδα:

Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Οικογένεια και πατήστε την επιλογή Δημιουργήστε ένα Apple ID για ένα παιδί.

Εισαγάγετε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού και πατήστε Επόμενο. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, δεν θα είναι πλέον δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τη σωστή ημερομηνία.

Δημιουργία Apple ID για το παιδί

Διαβάστε τη Δήλωση Απορρήτου Γονέα και επιλέξτε "Συμφωνώ".

Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας για την πιστωτική κάρτα σας και επιλέξτε "Επόμενο". Αν δεν υπάρχει πιστωτική κάρτα στο αρχείο, θα πρέπει να προσθέσετε μια κάρτα.

Εισαγάγετε το όνομα του παιδιού σας, επιλέξτε "Επόμενο", δημιουργήστε το Apple ID του (username@icloud.com) και πατήστε ξανά "Επόμενο".

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ορίσετε ένα συνθηματικό, να επιλέξετε τις ερωτήσεις ασφαλείας και να διαμορφώσετε το λογαριασμό του παιδιού σας. Επιλέξτε συνθηματικά και ερωτήσεις ασφαλείας που θα θυμάστε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας.

Mac με OS X Yosemite ή νεότερη έκδοση

Μεταβείτε στο μενού Apple > Προτιμήσεις συστήματος > iCloud > Διαχείριση οικογένειας και κάντε κλικ στο κουμπί προσθήκης (+).

Επιλέξτε "Δημιουργήστε ένα Apple ID για ένα παιδί που δεν έχει λογαριασμό" και κάντε κλικ στην επιλογή "Συνέχεια".

Εισαγάγετε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού σας. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, δεν θα είναι πλέον δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης του παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τη σωστή ημερομηνία.

Εισαγάγετε το Apple ID (username@icloud.com), το ονοματεπώνυμο και το συνθηματικό του παιδιού σας και επιλέξτε "Συνέχεια".

Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας για την πιστωτική κάρτα σας και επιλέξτε "Συμφωνώ". Αν δεν υπάρχει πιστωτική κάρτα στο αρχείο, θα πρέπει να προσθέσετε μια κάρτα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ορίσετε ένα συνθηματικό, να επιλέξετε τις ερωτήσεις ασφαλείας και να διαμορφώσετε το λογαριασμό του παιδιού σας. Επιλέξτε συνθηματικά και ερωτήσεις ασφαλείας που θα θυμάστε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας. Μόλις δημιουργηθεί το Apple ID, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω email.

Διαχείριση του λογαριασμού του παιδιού σας

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες λειτουργίες Οικογενειακής κοινής χρήσης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Από προεπιλογή, έχουν πρόσβαση στην ίδια μουσική, στις ίδιες ταινίες και στις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και εφαρμογές. Μπορείτε να περιορίσετε το περιεχόμενο στο οποίο θα έχει πρόσβαση το παιδί σας στις συσκευές που χρησιμοποιεί επιβάλλοντας Περιορισμούς σε συσκευές iOS ή Γονικό έλεγχο στο OS X και στο iTunes. H Ερώτηση για αγορά είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για παιδιά κάτω των 13. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Ερώτηση για αγορά, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε:

Στο iPhone, iPad ή iPod touch σας, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > iCloud > Οικογένεια και πατήστε το όνομα του παιδιού.

Στον Mac, μεταβείτε στο μενού Apple > Προτιμήσεις συστήματος > iCloud > Διαχείριση οικογένειας και κάντε κλικ στο όνομα του παιδιού.

Αν απενεργοποιήσετε την Ερώτηση για αγορά, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αγορές που θα χρεώνονται στη μέθοδο πληρωμής σας χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Το παιδί σας πρέπει να παραμείνει μέλος της οικογενειακής ομάδας σας μέχρι να γίνει 13. Ωστόσο, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μεταφέρετε ένα παιδί σε μια άλλη οικογενειακή ομάδα. Μπορείτε επίσης να δημιουργείτε Apple ID για παιδιά με τη δυνατότητα Apple ID για σπουδαστές.