Τι είναι η Επαυξημένη – Εικονική πραγματικότητα;

Κάποιες γρήγορες απαντήσεις είναι:

- Ονειρεμένη πραγματικότητα
- Εικονική πραγματικότητα
- Σημερινή πραγματικότητα

Η τεχνολογία Augmented Reality είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται κυρίως στα κινητά τηλέφωνα - smartphone αλλά και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή επιπλέον πληροφοριών αλλά και εικονικών αντικειμένων, προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

easyservice-augmented-reality

Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS και το αισθητήρα περιστροφής-κίνησης ( rotation proximity ) ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο και εμφάνιση διαφορετικής γεωμετρίας με βάση την κίνηση - περιστροφή διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. 

Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.

easyservice-augmented-reality-road

Αν τύχετε και χρησιμοποιήσετε θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία με βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που ζωντανεύουν ή διαφημιστικά και αφίσες στον δρόμο και θα δώσετε σε εσάς, στα παιδιά σας και στους φίλους σας την ευκαιρία να εντυπωσιαστούν και να μάθουν εύκολα.