Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η βάση των ενεργών χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης της Ελλάδας. Τα στοιχεία τα οποία προέρχονται από την ίδια την εταιρία, αναφέρουν πως ο αριθμός των χρηστών που προέρχονται από την Ελλάδα και συνδέονται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στο Facebook ξεπερνάει τα 4.7 εκατομμύρια. Εντυπωσιακό στοιχεία είναι πως το 81% του αριθμού αυτού συνδέεται καθημερινά προκειμένου να συνομιλήσει με φίλους και να δει τα νέα της ημέρας.

Επιπλέον, το 3,9, μηνιάιως, επιλέγει το smartphone ως συσκευή σύνδεσης ενώ καθημερινά τα 3 εκατομμύρια επιλέγουν το κινητό. Από εκεί και πέρα μια γενική επισήμανση προκύπτει από την πραγματικότητα που θέλει τα ψηφιακά μέσα να έχουν ξεπεράσει την τηλεόραση στον χρόνο που τους αφιερώνουν καθημερινά οι περισσότεροι καταναλωτές.

 

Αντίστοιχα και οι φορητές συσκευές, οι οποίες αποτελούν το κύριο μέσο διασύνδεσης για τους πιο πολλούς, προσπέρασαν τους τηλεοπτικούς δέκτεςΣε παγκόσμιο επίπεδο, 1,65 δισ. άνθρωποι συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στοFacebook και 900 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το Messenger. Από αυτούς περισσότεροι από 1 δισ. συνδέονται καθημερινά, καταναλώνοντας μεταξύ άλλων περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο την ημέρα. Τέλος, 50 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έχουν σελίδα στο Facebook.

                                                                     Watch This on Youtube -> Facebook Data Center