Σίγουρα το USB stick έχει υπάρξει μια σπουδαία ανακάλυψη και έχει λύσει τα χέρια όλων μας. Όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε όλες τις δυνατότητες του ή στην καλύτερη των περιπτώσεων το έχουμε παρατημένο σε μια γωνιά του γραφείου μας.
Υπάρχουν λοιπόν πολλά προγράμματα τα οποία μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας όπου και εάν βρίσκεστε. Κάποια από τα πιο χρήσιμα είναι τα ακόλουθα:

1. Microsoft Safety Scanner
Είναι σχεδόν απαραίτητο να κουβαλάτε πάντα μαζί σας ένα φορητό antivirus. Ειδικά εάν χρησιμοποιείται το USB stick σας σε διάφορους υπολογιστές καθημερινά, είτε για να δώσετε είτε για να πάρετε αρχεία. Το Microsoft Safety Scanner είναι ένα δωρεάν λογισμικό που ελέγχει τα αρχεία τα οποία δέχεστε καθώς και τις συσκευές στις οποίες συνδέεστε, αποκλείοντας τους ιούς και κρατώντας τα αρχεία και το USB σας ασφαλές. Είναι πάντα απαραίτητο να έχετε ένα φορητό πρόγραμμα antivirus μαζί σας ανά πάσα στιγμή.Ειδικά, αν έχετε να αντιγράψετε τα αρχεία από κάποιον άλλο υπολογιστή σε USB stick σας, καλύτερα να σαρώσετε όλα τα αρχεία πρώτα και να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν ιούς.

EasyService-free-apps

2. KeePass Pasword Safe
Εάν είστε κάποιος που παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων σας και ξεκινάτε πάντα από δύσκολους κωδικούς και μάλιστα διαφορετικούς για κάθε site το οποίο χρησιμοποιείται τότε το KeePass Password Safe έχει φτιαχτεί για εσάς. Κωδικοποιημένο και απόλυτα ασφαλές, μπορεί να σας βοηθήσει πολλές φορές κατά την διάρκεια μιας μόνο ημέρας.

3. WinDirStat
Όλοι μας φτάνουμε κάποια στιγμή στην ημέρα όπου ξαφνικά ο υπολογιστής μας μας ενημερώνει αμέριμνα ότι η μνήμη του είναι σχεδόν πλήρης. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Εάν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν προγράμματα όπως το Disk Cleanup και δεν έχετε δει κάποια βελτίωση, τότε σίγουρα το WinDirStat είναι το επόμενο λογικό βήμα. Σας προσανατολίζει ως προς το ποιοι είναι οι φάκελοι με τα περισσότερα δεδομένα, ποιες εφαρμογές καταλαμβάνουν πολύ χώρο και πολλά άλλα βοηθώντας έτσι άμεσα στην εξοικονόμηση μνήμης. 

EasyService-portable-Tips

4. GIMP Portable
Το GIMP είναι ένα δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία φωτογραφιών. Για τους προχωρημένους υποστηρίζει και άλλες προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών.

5. Recorder Infra
Recorder Infra είναι μια πολύ καλή φορητή εφαρμογή για εγγραφή CD και DVD εν κινήσει.Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εικόνες δίσκου ( disk images ) και ακόμη για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για να αντιγράψετε ένα υπάρχον CD ή DVD σε ένα άλλο δίσκο ή την εικόνα.

EasyService-free-usb-applications

6. System Explorer
System Explorer είναι ένα ικανό μικρό βοηθητικό πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, τα προγράμματα εκκίνησης, add-ons, υπηρεσίες παραθύρων, οδηγούς, συνδέσεις του δικτύου, και πολλά άλλα.Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε γρήγορα τα αρχεία με online υπηρεσίες όπως το VirusTotal και Jotti. Βλέπετε επίσης γρήγορα άλλες πληροφορίες συστήματος συμπεριλαμβανομένων των γραμματοσειρών, codecs ήχου και βίντεο, λογαριασμούς χρηστών, και πολλά άλλα.

7. Φορητό VLC Media Player
Είναι. πάντα μια καλή ιδέα να έχετε ένα καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ( αρχείων εικόνας, βίντεο και ήχου) στο USB stick σας σε περίπτωση που θέλετε να παίξετε ένα αρχείο σε κάποιον άλλο υπολογιστή στον οποίον δεν έχουν εγκαταστήσει ένα media player ή  δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά codecs.Η φορητή έκδοση υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία φορμά ήχου και βίντεο συμπεριλαμβανομένων των MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD, WMV, MP3, κλπ.

EasyService-free-apps

8. KeePass Password Safe
KeePass είναι απολύτως απαραίτητο ώστε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης σας. Στο KeePass όλα κρυπτογραφούνται και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

9. Recuva
Recuva είναι ένα πρόγραμμα για να ανακτήσει τα διαγραμμένα αρχεία ή φωτογραφίες.Λειτουργεί σε σκληρούς δίσκους και εξωτερικά μέσα όπως flash drives και κάρτες SD.Θ α σας δώσει μια λίστα των αρχείων που μπορούν να ανακτηθούν. 

EasyService-free-portable-apps

10. SoftPerfect Network Scanner
Ένας σαρωτής δικτύου είναι απαραίτητος αν θέλετε να δείτε γρήγορα όλες τις συσκευές του δικτύου και να πάρετε πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση IP, τη διεύθυνση MAC, όνομα κεντρικού υπολογιστή και πολλά άλλα.Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να βρείτε κοινόχρηστους φακέλους, ανοικτές πόρτες TCP, απομακρυσμένα μηχανήματα και πολλά άλλα.

11. TreeSize
Το TreeSize είναι ένα πρόγραμμα που σαρώνει γρήγορα σκληρούς δίσκους ή θέσεις δικτύου για να σας δώσει αναφορά για όλο το χώρο στο δίσκο που χρησιμοποιείται.

12. Pidgin Portable
Είναι ένα απαραίτητο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε στο Google Talk,  Yahoo, ICQ,  AIM, IRC, Samtime,... και πολλά ακόμα ώστε να συνομιλήσετε με τους φίλους σας.

EasyService-portable-applications

13. Firefox Portable
Προφανώς, αν θα πρέπει να περιηγηθείτε ενώ χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο υπολογιστή, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό πρόγραμμα περιήγησης στο web. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ιστορικό της περιήγησης σας και αποφεύγετε την πιθανότητα να αποθηκευτούν κωδικοί πρόσβασης στον ξένο υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας έναν φορητό πρόγραμμα περιήγησης στο web αποτρέπεται όλα τα παραπάνω.

14. Antivirus Apps 
Ένα άλλο καλό φορητό πρόγραμμα antivirus είναι το Kaspersky Portable Antivirus Tool το οποίο είναι επίσης δωρεάν καθώς το Clamwin Portable.