Δύο εβδομάδες πέρασαν από την διάθεση του Galaxy Note 7 στα ράφια των καταστημάτων και η Samsung μετά τα τελευταία νέα πως η  μπαταρία της συσκευής είναι ελαττωματική και υπάρχει πιθανότητα έκρηξης, ανακαλεί 2,5 εκατομμύρια συσκευές. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και τις αναλύσεις των ειδικών του Bloomberg το κόστος της ανάκλησης ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 

Image result for note 7 battery

Η ζημία αυτή υπολογίζεται πως είναι λιγότερο από το 5% των συνολικών καθαρών εσόδων της Samsung για το έτος 2016 που ανέρχονται στα $20,6 δισεκατομμύρια. Ένα μέρος του κόστους ανάκλησης φαίνεται πως θα απορροφηθεί από το τμήμα SDI της εταιρίας, το οποίο προμήθευσε το 70% των μπαταριών για την παραγωγή του Note 7. Η ανάκληση αυτή φαίνεται να έρχεται σε κακή χρονική στιγμή για την εταιρία καθώς το χρονικό περιθώριο που υπήρχε μέχρι την διάθεση του ανερχόμενου iPhone 7 χάθηκε.

Image result for note 7 recall

Οι επιτυχημένες πωλήσεις της συσκευής ασφαλώς και οφείλονται στο πολύ καλό μάρκετινγκ και τις θετικές κριτικές των ειδικών και του αγοραστικού κοινού, υποβοηθήθηκαν όμως και από την απουσία ανταγωνιστικού μοντέλου iPhone στην αγορά. Η διάθεση του Note 7 έχει σταματήσει σε 10 βασικές χώρες, με την αξιοπιστία και την φήμη της συσκευής να έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα. Το θετικό, όπως αναφέρουν αναλυτές, είναι πως η Samsung κινήθηκε ταχύτατα προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα και οι επιπτώσεις πιθανότατα να είναι βραχυπρόθεσμες